Type a keyword and hit enter to start searching. Press Esc to cancel.
Audiovisuele dienstverlening, webdesign, film, animatie & all round design.

Geluidsinstallatie voor strandtent George 5 te Zandvoort

Geluidsinstallatie voor strandtent George 5 te Zandvoort

Als leverancier van audiovisuele middelen komen wij op vele plekken, zo ook op het prachtige strand van Zandvoort! En om dan meteen bij 1 van de mooiste strandtenten van Nederland een uitgebreide geluidsinstallatie te mogen leveren, daar worden wij natuurlijk erg enthousiast van.

We hebben het over George Nr. 5, Mer Du Nord, een ‘Franse Bistro in New York stijl’ die doet denken aan Ibiza. Zee, strand, heerlijk eten en natuurlijk fijne muziek. Daarnaast kunnen de gasten die het zoute zeewater wel gezien en gevoeld hebben een plons nemen in 1 van de 2 zwembaden.

Afijn, we dwalen af. Geluid, daar kwamen wij natuurlijk voor. Door de diversiteit aan ruimtes en terrassen was het belangrijk dat er met ‘zones’ gewerkt werd. Een zone voor het restaurant binnen, 2 zones voor de terrassen en 1 zone voor bij de zwembaden. In de eerste 3 zones hebben wij witte, onopvallende luidsprekers geïnstalleerd die spatwaterdicht zijn. De aluminium grille is daarnaast ook nog eens bestand tegen de zoute lucht. De in totaal 16 stuks IP64 genormeerde luidsprekers worden aangestuurd door een voorversterker waarop 3 bedienpanelen zijn aangesloten. Hierdoor kan per zone het volume apart worden afgeregeld.

Het resultaat mag er wezen, zowel op esthetisch als op akoestisch vlak. Door de nieuwe geluidsinstallatie wordt de muziek gelijkmatig verspreid waardoor het volume niet overheersend is. Hierdoor kan iedere bezoeker die aan het zonnebaden, eten of zwemmen is, genieten van de zomerse klanken.

Voor zone 4, de cocktailbar tussen de 2 zwembaden, hebben wij een losse DJ-set geplaatst. Deze set is voorzien van een extra input voor de DJ zelf en bestaat uit 2x 18” subwoofers en 2x 15” topluidsprekers. Voldoende vermogen dus voor de DJ om de bezoekers te laten dansen en ze de Ibiza-vibe te laten beleven.