Type a keyword and hit enter to start searching. Press Esc to cancel.
Audiovisuele dienstverlening, webdesign, film, animatie & all round design.

Website / Webshop Artiquair: klassieke kunst in een hedendaags interieur

Website / Webshop Artiquair: klassieke kunst in een hedendaags interieur

Artiquair Amsterdam concentreert zich voornamelijk op de verkoop van Nederlandse schilderkunst uit de 19de eeuw en begin 20ste eeuw. Maar ook tekeningen en etsen komen in de Artiquair collectie voor.

We ontwierpen en bouwden de webshop voor Artiquair en ontwikkelden een content-strategie die de website onder de aandacht moet gaan brengen. We wilden niet alleen inzetten op de voordehand liggende doelgroep (kunstliefhebbers), dus zochten we ook naar een uitganspunt om een nieuwe doelgroep te zoeken:

Where (vintage) design has already found it’s way to today’s interiors, classical art hasn’t.

Met deze zin begonnen toen we nadachten over de manier waarop we de klassieke schilderijen van Artiquair Amsterdam zouden kunnen aanbieden.
Voor designmeubelen en designverlichting wordt met een groeiend gemak diep in de buidel getast. Als het op (klassieke) kunst aankomt is dat lastiger. Vaak wordt dan toch uitgeweken naar een Ikea’tje of een fotoprint op canvas.

Artiquair.nl wil laten zien dat klassieke kunst geen oubollig ‘ding’ is. Dat klassieke kunst, in klassieke lijsten, prachtig kan staan in hedendaagse interieurs. Of dat nou een modern, eigentijds, klassiek, industrieel, of rustiek is. Dat de uitstraling van unieke kunst de kerst op de taart in je interieur is.

Een tikkeltje meeliften op de slag die design reeds geleverd heeft dus…

In de praktijk betekend dat dat de werken op de site op een andere manier gepresenteerd gaan worden. Er zal op de site een steeds grotere rol weggelegd gaan worden voor het tonen van de aangeboden werken in verschillende hedendaagse interieurs. Een klassiek schilderij van de haven van Rotterdam laten zien in een superstrak modern interieur bijvoorbeeld, maar ook in een vintage interieur. Hiermee willen we de standaard catalogus blokkendoos wat meer naar de achtergrond drukken. Die blokkendoos is prima, maar met name voor de bezoekers die al een zwak voor unieke kunst hebben.

www.artiquair.nl


Wij zijn een full service media bedrijf uit Maarssen, Utrecht. Bij ons kunt u onder andere een website of webshop laten maken.

We onderscheiden ons daarbij door een grondige kennis van content-strategie, creatieve communicatie en marketing. Kortom: de fundamentele inhoudelijke factoren voor een succesvolle website.

Ook vooruit met uw website?

Wij helpen graag!